Tuesday, July 31, 2012

Hari ni genap minggu ke 30 =)

Dua hari aku cuti, semalam cuti rehat dan hari ni aku ambik cuti sakit. Serius, sekarang badan memang nda larat. Mau bergerak pun kena slow-slow2. Even mau naik tangga pun, kena pegang tangan hasben untuk minta tenaga mau menapak. Kesian si mak buyung. 

Sabtu Ahad lepas, berabis kami ni laki bini bershopping dua hari berturut². Macam orang kaya kan. Segala jenis dibeli untuk persiapan raya. Al maklumlah pertama kali tahun beraya laki bini. Chewwaahh. Jadi yang si mak buyung ni macam nda sedar diri. Berjalan ke sana ke mari, shopping dari kedai ke kedai, macam nda ingat penat. Nda pasal², dua hari ni terpaksa duduk rumah sebab nda larat mau bangun dari katil. Bawah perut terasa sakit. Pinggang jangan cakaplah. Macam kontraksi je. Risau wei.

Jadinya, tadi pigi Klinik Dr Hasnah di Tuaran, mau check if ada masalah dan mau ambik MC. Sayang cuti aku. Sebab tinggal sikit. Ikut hati malas mau pigi klinik, sebab kena bayar. Hahah kedekut! So bila jumpa doktor tu bagitau mana yang sakit, dia pun suruh baring di katil, dia nak check katanya. Bila dia tekan sana tekan sini, dia kata baby masih terapung² means bukan tanda nak bersalin awal. Thanks God. Itu sudah cukup buat aku lega. Sebab aku memang takut bersalin awal. Huhu.

Alang² sudah sampai klinik, aku minta scan la. Mau tgk perkembangan baby.. tapi aku request aku nda mau tengok apa sex baby. =) Biarlah rahsia. Heheh. Bila Dr Hasnah tu pusing² kan alat scan tu, nampaklah struktur baby.. syukur la dia dalam kondisi yang baik. Bila sampai tang muka, doktor kata comelnya baby kamu, mancung hidung dia. Terus² kunun dia tengok hidung aku. Seb baik tinggi sikit hidung aku, kalau nda mesti dia suspect bukan² ni. Hahahahaha. Apapun, aku bersyukur dan terus berdoa agar aku dan baby selamat dan lancar semuanya.

 Ohya aku belum cerita lagi pasal aku minum air glokos dua minggu lepas. Ini gambarnya : 


Nasib baik bacaan gula aku ok. So nda payahlah review balik ke klinik. Sandi juga minum air glokos tu. Taste dia sangat tidak nyaman ok. Dah tu kena habiskan dalam 5 minit. Sempat lagi aku ambik gambar kan. Hehehe.

Baju baby pun aku dah basuh semua. Sudah lipat elok² dalam bakul yang bertutup. Baju dia untuk standby ke hospital pun sudah aku sedia.. 


Comel jak kan tengok baju² baby..... Cant wait to see our baby =) 


Sekarang ni cuma tinggal 10 minggu saja lagi. Semoga Allah permudahkan segala urusan. Amin.  

7 comments:

  1. Insya Allah semoga dipermudah segalanya. Ko kepenatan bah meronda 1B kan. Nnt jmpa la aku mo pass tu baju bajan lagi. Take care.

    ReplyDelete
  2. comelnya tu baju2 baby jemur gitu kan? mesti ambil gambar baby banyak2 nanti k, about yg penat tu biasalah..jan risau. Bagus juga tu exercise supaya senang mau beranak nanti. briskwalk saja bah, sambil window shopping kaa hehe.

    p/s mestilah mancung!

    ReplyDelete
  3. kizzy br 1st time aku bc blog ko..kekekeke..senbenarnya mmg aku pemals mo bloghopping ni..tekejut aku ko sd preggy 30th wks..igtkn masi kecik...biasala tu penat....aku dl jam 3 dopis menagis sd minta antar blk...kekekeke.. ba..jaga2 kesihatan & keselamatan ko & baby..insyallah suma baik2 saja tu..yg penting breastfeed baby ah nti (tiba2 pl kn)..hehehehe

    ReplyDelete
  4. Er, haha meronda dengan jalanan gaya gengster ka lagi tu? miahaha. iya..baju nya mana dong? hehe. Ok babe, thanks =)

    Cuz, insya Allah.. aku mesti merajinkan diri ambik gambar dan upload ^^. haha jalan2 ja tu yg xtahan, sebab ada saja mau dibeli. adoi. ;p

    ReplyDelete
  5. Finiey, hehe bukan ko jak tekejut..si Ell pun sama. dia pun x tau aku preggy! haha. adoi siap nangis lagi ah..tulah ba ni, emosi time mengandung lain² ni.. sabar jak lah kan.
    iya insya Allah aku BF juga nanti. thanks =)

    ReplyDelete
  6. Izan, alaaa blum tau lagi apa jantina ni..dia kasi tapuk ba =)

    ReplyDelete